Frölunda Winter Games slår flera rekord: ökat deltagande, rekordmånga besökande tjejer samt stort intresse för rörelse.
– Det var bra samarbete och veckan gick fort. Det var riktigt roligt att man fick lära känna mer folk och barn på ett bra sätt, Weronica Kuleta, ungdomsledare handboll.

Fokus Förening är med och arrangerar sommarlov- höstlov och sportlovsaktivitet för barn och ungdomar för alla barns rätt till rörelse. Street- Indoor och Winter Games som aktiviteterna kallas har blivit omåttligt populära.
– Jag tror att det är så populärt för att eventet vi skapar bara blir bättre och bättre och ungdomarnas ord sprids på grund av detta, Sean Mian, samordnare och ledare under eventet.
Under eventet som hölls i Gothia Arena, Frölunda, fick barn- och ungdomarna testa på fem olika sporter (handboll, basket, parkour, fotboll och dans) och till varje sport fanns två ungdomsledare på plats.
– Det var kul att det kom så många barn i alla olika åldrar och att det kom så många tjejer, säger Maria Dinc, ungdomsledare fotboll.

Gratis för alla
Winter Games är gratis för alla och att barn- och ungdomarna spontant får välja vad de vill tror Maria bara är bra, Ida Fredrikson ungdomsledare för basketen håller med.
– Det finns inget tvång och man spelar och gör det man vill, det tror jag är bra, säger Ida Fredrikson, att de också får gratis mellanmål är toppen.

Många tjejer
Med 340 unika besökare under veckan och att 160 av dem var tjejer är rekord. Under de fyra timmar eventet höll på varje dag var inte ungdomarna stilla i många minuter.
– Winter Games är superbra evenemang för barn under loven som kanske inte har råd att börja i en klubb bara för att testa på, säger Maria Dinc.
Weronica Kuleta håller med och tillägger:
– Jag vet inget annat event där man kan göra så många olika saker på samma plats, säger Weronica Kuleta avslutningsvis.

Fokus Förening tror på att stärka barns och ungdomars möjligheter till en aktiv fritid därmed ljusare framtidsutsikter.
Fokus är ett samarbete mellan ideella föreningar, organisationer och företag – tillsammans är vi starka och kan vara med att påverka och bidra till en bättre värld. Street, Indoor och Winter Games är initiativ från Fokus Förening.

Event som Winter Games är oerhört viktigt och betydelsefullt för alla barn och ungdomars rätt till rörelse.
Arrangemanget är gratis, barnen får gratis mellanmål och under fyra timmar varje dag får det testa på vilken sport de vill. Under timmarna som vi hade öppet var barnen inte stilla många minuter.

Fokus Förening är en paraplyorganisation som initialt startade på en föreningskonferens där en rad serie problem runt och omkring västra Göteborg presenterades.
Bland annat att det är stora ekonomiska skillnader i västra delarna av Göteborg gentemot andra stadsdelar, höga ohälsotal bland unga och elever årskurs 9 som inte fick godkänt avgångsbetyg. Fokus Förening startade för att motverka detta för att tillsammans göra skillnad.